Jajka 4 szt.
Cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
Mąka pszenna 1 szklanka
Mąki ziemniaczana ¾ szklanki
Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Margaryny 1 szt.
Kakao 1 łyżka
Cukier puder do posypania
Margarynę rozpuścić w garnku na małym ogniu, ostudzić. Jajka zmiksować, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej miksować na puszysty krem. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Całość dokładnie wymieszać.
Foremkę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto, pozostawiając ok 5 łyżek by wymieszać z kakao, następnie wyłożyć na jasne ciasto, delikatnie wyrównać. Babkę piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni C.