Od małego, jedzenie rozkładałem na czynniki pierwsze, poznając składniki, by w przyszłości gotowanie stało się pasją.
Moje gotowanie !
Zapiekanka z makaronem i brokułami
Makaron gotujemy (al dente ) brokuł rozdrabniamy na różyczki i gotujemy 5 min.
Zupa Meksykańska
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę mieszamy z mięsem mielonym, drobno pokrojonym czosnkiem i jedną łyżką ziół prowansalskich.
Kotlety z pieczarek i jajek
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno pokroić i lekko podsmażyć dodać pieczarki i dusić ok 10 min – odparować.
Cannelloni ze szpinakiem
Szpinak wkładamy do rondla, rozmrażamy na małym ogniu dodajemy po ½ łyżeczki vegety, ziół prowansalskich i dusimy przez chwilę…
Pizza z brokułami
Drożdże rozdrabniamy w naczyniu, zalewamy ciepłą osłodzoną wodą i dobrze mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce…
Łazanki z kapustą i grzybami
Boczek kroimy w kostkę wrzucamy na patelnię lekko podsmażamy, dodajemy cebulę drobno pokrojoną dalej podsmażamy, następnie dodajemy pieczarki…
Krewetki z makaronem
Porcja dla 2-3 osób
20 krewetek
1 marchewka
1 mała papryka czerwona
Surówka z pora
Porcja dla 2-3 osób
1 średni por
1 średnie słodkie jabłko
1 łyżka majonezu
Jajecznica z pomidorami
Porcja dla 2 osób
4 jajka
2 pomidory
1 mała cebula